Even ontspannen? Massage!

Genieten
Er zijn heel veel dingen waar ik van kan genieten. Mooie muziek, een boek lezen bij een warme kachel, wandelen, lekkere dingen koken, bakken en opeten 😉 en…. massage.

Een massage ontvangen vind ik heerlijk. Een rugmassage, handmassage, voetmassage, sportmassage, hotstonemassage, shiatsumassage….. ik heb al heel wat verschillende soorten massage mogen voelen. De een heerlijk ontspannend. Een andere noodzakelijk en pijnlijk. Het afgelopen jaar mocht ik kennis maken met een wel heel bijzondere massagevorm, de super ontspannende Tactiel Stimulering.

Tactiel Stimulering
Ik kwam op het pad van Tactiel Stimulering omdat het de massagevorm is die ten grondslag ligt aan de massageverhalen uit de methode voor onderlinge kindermassage van Touching Child Care (TCC). Als eigenaar van en trainer voor TCC was ik al lange tijd nieuwsgierig naar Tactiel Stimulering. Het was er echter nog niet van gekomen om eens zo’n behandeling te ondergaan. Dat heb je soms, niet waar?

Begin dit jaar heb ik toch de tijd genomen voor een Tactiel massage en ik was onder de indruk. Heel erg onder de indruk! Voor het eerst voelde ik hoe lang mijn benen echt waren (lang! :-)), waar mijn armen begonnen en hoe dun mijn vingers waren. Een onvoorstelbaar besef van de lengte, breedte en hoogte mijn eigen lichaam, dat gaf deze massage me. En een diep gevoel van ontspanning.

Bijzonder
Bijzonder vond ik het. Zo bijzonder dat ik vind dat veel meer mensen dit zouden moeten kunnen ervaren. Daarom besloot ik zelf de opleiding te volgen om deze massage te leren. Een prachtige ervaring. Het oefenen en ondergaan van de massage was mooi en fijn. En mijn overtuiging dat deze vorm van massage de wereld een beetje mooier kan maken is alleen maar gegroeid.

Nu jij?
Dat is natuurlijk de vraag. Gun jij jezelf regelmatig een moment van rust en ontspanning? Wil jij je lichaam eens voelen precies zoals het is. Mooi, zacht en helemaal van jou? Ik gun het je van harte en nodig je uit om een afspraak te maken om in een heerlijke, warme en rustige omgeving tot rust te komen met een Tactiel massage. Weet je welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *