Taktiel stimulering

Tactiel Stimulering

Wat is Tactiel Stimulering?
Tactiel stimulering is een vorm van massage die erop gericht is om een maximale hoeveelheid oxytocine vrij te maken in het lichaam. Oxytocine is het hormoon van rust, ontspanning, verbinding en herstel. Het is de tegenhanger van de stresshormonen adrenaline en cortisol.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Tijdens een behandeling lig je in je onderkleding in een goed verwarmde ruimte op een massagebank. Heerlijk onder handdoeken en fleecedekentjes. Je hele lichaam wordt op een zachte, lichte manier gemasseerd met warme olie. Alleen dat deel van het lichaam dat gemasseerd wordt, wordt blootgelegd.Er wordt gebruik gemaakt van veel plantaardige olie, dat is het meest huideigen. De massagebewegingen hebben een vaste volgorde om de methode herkenbaar te maken zodat het veilig en vertrouwd voelt.

Mocht je geen goede ervaringen hebben met aanraking, dan kan Tactiel Stimulering je helpen om hier weer aan te wennen. De behandeling kan namelijk ook over de kleding heen worden gegeven.

Wat zijn de effecten van Tactiel Stimulering?
Zowel Zweeds als Amerikaans onderzoek door o.a. Prof. Kerstin Uvnas Moberg, Karolinska Institute en Tiffany Field, Touch Research Institute, Florida USA, , tonen aan dat aanraken leidt tot o.a. :

  • kalmte en rust;
  • verlichting van pijn;
  • verhoogde nieuwsgierigheid;
  • verlaagde agressiviteit;
  • verhogen van gewicht van te lichte kinderen en volwassenen;
  • verbetering vermogen tot communicatie;
  • verbeterd afweermechanisme;
  • verbeterde maag en darmfunctie;
  • verbetering van kwaliteit van leven.

Voor wie is Tactiel Stimulering geschikt?
Tactiel Stimulering is voor iedereen. Vanaf je geboorte tot op je sterfbed heb je behoefte aan aanraking. Door dat Tactiel Stimulering zo zacht en respectvol is en indien nodig ook over de kleding heen gegeven kan worden, is het geschikt om in elke levensfase rust en ontspanning te brengen.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt 45 minuten. Je mag daarna nog even lekker blijven liggen. Ben je na 15 minuten nog niet wakker, dan geef ik je een seintje ;-).

Wat kost een behandeling?
Je kunt een behandeling betalen in geld. Dan stuur ik je een factuur van € 42,00.

Je kunt een behandeling ook betalen in tijd. Hoe dat werkt vind je onder de tab “Tijd voor Tijd”.

Wil je meer informatie over een behandeling of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op via telefoon of email.